9. marraskuuta 2014

Kilpikonna ja peitto afrikkalaisista kukista

Ystäväni vauva sai lahjaksi afrikkalaisista kukista tehdyn peiton ja samaa sarjaa olevan kilpikonna-pehmolelun.


Virkkasin kukat 100% merinovillasta, jotta peitto on pehmoinen vauvan poskea vasten, mutta myös lämmin ja helppo pitää puhtaana. Kilpikonnan jaloissa on sisällä kahvipussin suikaleet, jolloin ne rapisevat mukavasti kun niihin tarttuu.

Kun lähdin tekemään peittoa, en vielä tiennyt tarkalleen minkä värisen tekisin. Kokeilin samoista langoista monia erilaisia väriyhdistelmiä, jonka jälkeen päädyin tekemään kaikkiin tilkkuihin keltaisen keskiosan ja tummanliilan reunuksen. Sen jälkeen piti vielä päättää, miten tilkut yhdistelisi. Kokeilin erilaisia variaatioita ja otin niistä kännykällä kuvia. Lopulta päädyin melko yksinkertaiseen malliin, jossa koko peitto on vaalean liiloja kukkia, ja reunoilla on punaiset kukkarivit tuomassa vähän lisäväriä. Liila on lapsen äidin lempiväri, joten se oli helppo valinta peiton pääväriksi.


Afrikkalaiset kukat ovat pieniä tilkkuja, joita on helppo tehdä missä vain. Tätä peittoa tulikin tehtyä monilla junamatkoilla, lentokoneessa, kesämökillä ja rannalla. Kolme eri poikalasta seurasi peiton etenemistä eri vaiheissa, ja oli hauska huomata, kuinka heitä kaikkia kiinnosti samalla tavalla se, mitä vauhtia tilkut ja peitto syntyy. (Kukaan heistä ei kysynyt miten virkataan, ainoastaan kuinka nopeasti se syntyy.)

Etsin ideoita afrikkalaisista kukista virkattuun kilpikonnaan Pinterestistä, ja törmäsin Darwin the African Flower Tortoise -ohjeeseen. En tehnyt omaani ihan suoraan tällä ohjeella, mutta mallia otin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti