1. helmikuuta 2015

Sukkatehtailua

Kätköistäni löytyy valtava määrä kaikenkirjavia ja -laatuisia jämälankoja. Vauvalankojakin löytyy yksi pussillinen, ja kun pienen kummityttöni äiti sattui mainitsemaan tarvitsevansa vauvansukkia, niin langoille löytyi käyttöä.

Jämälangoista neuloessani teen sukat aina kärjestä alkaen, niin saan langat tarkasti käytettyä. Tein molempia sukkia samaan aikaan niin, että aloitin samasta kerästä toisen sukan kerän ulkopuolelta ja toisen kerän sisältä. Vähän sotkuksihan langat menevät usealla värillä neuloessa, mutta niin saa langat käytettyä tarkkaan kun varsista tulee juuri niin pitkät kuin mihin langat riittävät.

Näissä jäi varret ehkä hitusen lyhyehköiksi, tyttö kun on kova potkimaan sukat pois. Malliin sovelsin evakkosukkien ohjetta, jota on kehuttu siitä, että sukat pysyvät hyvin jalassa. Vaan kylläpä kummityttö nekin kuulemma saa makkaralle..


Työn alla on vielä muutamat muutkin vauvasukat, ne ajattelin tehdä suoraan tuolla junasukkien ohjeella, ja lankaa pitäisi riittää vähän pidempiinkin varsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti